Second Nature

Second Nature

Το Second Nature είναι ένα έργο Έρευνας και Σχεδιασμού (R&D) με σκοπό τη μελέτη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά και, ειδικότερα, τους κινδύνους που προκαλούν τα λεγόμενα «δίχτυα-φαντάσματα» στη θαλάσσια πανίδα.

Τα εγκαταλελειμμένα δίχτυα των ψαράδων στη θάλασσα, θεωρούνται τα πιο θανατηφόρα θαλάσσια απορρίμματα και αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική περιβαλλοντική απειλή παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία. Μια οικονομία που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αιχμής και τη δημιουργικότητα για να επιφέρει κοινωνικές αλλαγές.

Το έργο συλλέγει εγκαταλελειμμένα δίχτυα από τον βυθό της θάλασσας και με τη βοήθεια του 3D printing τα μετατρέπει σε ψηφιακά κατασκευασμένα κοχύλια, σύμβολο της θαλάσσιας ομορφιάς και καθαριότητας. Προκειμένου να μετατραπούν τα «δίχτυα-φαντάσματα» σε πρώτη ύλη, διαχωρίζονται στα διαφορετικά είδη που τα συνθέτουν (δίχτυα, σχοινιά, φελλοί, βαρίδια). Στη συνέχεια, τα πλαστικά μέρη θρυμματίζονται και εξωθούνται για να δημιουργήσουν τα πολύχρωμα νήματα που απαιτούνται για τις ανάγκες της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Close Menu